Lots of space!

The house has three floors. The living room and kitchen are arranged in a loft-like space on the first floor, thereby profiting from the best views. The more intimate areas (bedrooms and bathrooms) are situated on the ground floor, orientated towards the garden on the backside. The basement contains an additional programme such as a fitness room and a home cinema.

 Vertically, the house is divided in a children’s part and a part for the parents. Each part has its own entrance, sanitary rooms and staircase. In the centre of the house, the two parts come together in a 2-in-1 bathroom. The intertwining of the two provides enough privacy for both parties, while at the same time makes it possible to share early morning and evening rituals. The upper and lower levels are used equally by both children and parents, but have their own connections with (access to) the rest of the house.

 With this type of organisation the house combines collective and private use in a subtle way. At the same time, the design of the house as a whole, combines phenomenal views with luxury and privacy. As a rural object in the landscape; the island acts as the plinth.

 

 

site plan main building with an additional studio and car port

site plan main building with an additional studio and car port